SON DAKİKA
Hava Durumu

SGK’DAN YENİ LİSTE

Erken emeklilik listesi yeniden güncellendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
SGK’DAN YENİ LİSTE

Hazırlanan yeni listeye göre bazı meslek grupları erken yaşta emeklilik hakkına sahip olup olmadıkları belli olurken, bazı meslek gruplarının ise daha yüksek emekli maaşı alıp alıp alamayacakları belirleniyor.

Yeni listeye göre erken emeklilik meslek listesinde erken emekli olabilecek meslek gruplarından ilki maden işçileri oldu. Maden sektöründe çalışan vatandaş, daha erken emekli olabiliyor. Hatta daha yüksek emekli maaşı alma hakkı olabiliyor. Kamu sektöründe çalışanlar ise uzun hizmet süreleri dolayısıyla daha erken emekli olabiliyor.
emeklilik meslek gruplarından birisi de öğretmenler olarak geçiyor. Listeye göre öğretmenlerin de uzun hizmet süreleri sebebiyle erken emekli olabilme hakları bulunuyor.
Öte yandan havacılık sektöründe çalışanlar yine uzun hizmet süreleri sebebiyle erken emekli olabiliyor. Kamu sektöründe çalışanlar uzun hizmet süreleri sebebiyle erken emekli olabiliyor.
Ayrıca sağlık sektöründe çalışanlarda daha yüksek emekli maaşı alabiliyorken, daha erken yaşta emekli olabiliyor. Her meslek grubunun şartları ve süreçleri farklı olduğundan SGK ile doğrudan iletişime geçmekte yarar bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.