SON DAKİKA
Hava Durumu

TMO’DAN RANDEVU ALMAYI UNUTMAYIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrasında fındık fiyatını açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımı randevu tarihlerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
TMO’DAN RANDEVU ALMAYI UNUTMAYIN

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Fındık Üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla TMO kabuklu fındık alım fiyatları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından hasat dönemi öncesinde açıklanmıştır.

2023/2024 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları %50 sağlam iç findık esasına göre;

Giresun kalite için 84.00 TL/Kg,

Levant kalite için 82.50 TL/Kg,

Sivri kalite için

80.00 TL/Kg'dır.

Bakanlığımızca üreticilerimize 2.7 TL/Kg destek ödemesi yapılacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa 1.6 TL/Kg dan başlayan randıman farkı ilave edilecektir. TMO; fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır. Kabuklu fındık alımları önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimiz 21 Ağustos'tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabilecektir. Üreticilerimizin TMO'ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir. Kabuklu fındık alımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.