SON DAKİKA
Hava Durumu

“TMO’NUN FINDIK SATMASI ÜRETİCİ İÇİN CİNAYET OLUR”

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk katıldığı televizyon programında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin piyasaya fındık satacağı yönünde söylentilerle ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
“TMO’NUN FINDIK SATMASI ÜRETİCİ İÇİN CİNAYET OLUR”

 Şanlıtürk TMO’nun bu dönemde fındık satışı yapmasının üreticiler için cinayet olacağını ve böyle bir durumun mümkün olmadığı söyledi.   
Şanlıtürk fındık fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı fiyat referans fiyatıdır. Serbest piyasada fiyatlar yükseldiği için vatandaşlar fındığını satıyor. Kasım-Aralık ayında fındığın 100 lirayı bulacağını söylemiştik. Daha Ekim ayı gelmeden fındık 100 lirayı buldu. Rekoltenin düşük olması nedeniyle fiyatlar yükseldi.” dedi.


“HEM BU YILI HEM DE GELECEK YILI KURTARDI”


Milletvekili Şanlıtürk, TMO’nun elinde geçtiğimiz yıldan kalma fındığın olduğunu ve bunu piyasada satacağı yönünde dedikoduların gerçek dışı olduğunu kaydetti. Şanlıtürk; “Biz bölge milletvekilleri olarak üstümüze düşüne ve söylememiz gerekeni söylüyoruz. Bu durumda TMO’nun fındık satışı üretici için cinayet olur. Bu aşamada fındık satması mümkün görünmüyor. Bu sene rekoltenin düşük olması hem bu seneyi hem de gelecek yılı kurtardı.” açıklamasında bulundu.      
Haber: Müjdat HÜLÜR

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.