SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE’NİN 100 YILI CUMHURİYET MEYDANINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında, Fatsa Belediyesi tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
TÜRKİYE’NİN 100 YILI CUMHURİYET MEYDANINDA

‘Atatürk ve Türkiye Yüzyılı’ temalı fotoğraf sergisi Fatsa Cumhuriyet Meydanına kuruldu ve açılışı gerçekleşti. 
Cumhuriyetin 100 yılını 100 fotoğraf ile halka sunan Fatsa Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşlarından, Yerli ve Milli aracımız TOGG’a kadar ki sürecin fotoğrafları Fatsa Cumhuriyet Meydanında sergilenmeye başlandı. 
Atatürk ve Türkiye Yüzyılı resim sergisi açılışına Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Okul idarecileri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 


Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağının vurgusunu yapan Fatsalı vatandaş Betül Akbulut, “İçimizin coşkulu olduğu böyle zamanlarda bu anlamlı sergi için çok teşekkür ederiz. Savaşlara, zorluklara rağmen sonuna kadar giderek bizlere bu Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyorum. Türkiye’mizin ne şartlarda kazanıldığı ve ne mücadelelerle bugünlere geldiğini fotoğraflarla anlatılması çok anlamlı. Yaşasın Cumhuriyet ki çocuklarımız bu sokaklarda adaletli, demokratik, laik ve eşit şekilde yaşasınlar. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır.” Diyerek duygularını ifade etti.
27-28 ve Cumhuriyetimizin yaş günü 29 Ekim tarihine kadar Cumhuriyet Meydanında halkın görebilmesi için alandan kaldırılmayacak olan resimler olumsuz hava  şartlarında Kültür Sarayında sergileneceği öğrenildi.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.