SON DAKİKA
Hava Durumu

ÜRETİCİNİN ALTERNATİFİ ÜFLEME MAKİNESİ OLDU

Yurt dışında sıkça kullanılan yaprak üfleme makinesi bu sene fındık üreticilerinin kurtarıcısı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
ÜRETİCİNİN ALTERNATİFİ ÜFLEME MAKİNESİ OLDU

Hafif meyilli ve düz bahçesi olan fındık üreticileri, hasat öncesi titizlikle temizledikleri bahçelerinde döküm yaparak fındıkları üfleme makinesi ile toplamaya başladı.
Fındıkta gerek temizlik ve işçi maliyetlerinin artmasıyla fındık üreticisi hasadını hem daha kolay hem de az maliyetle toplamak için çözüm yollarını aramaya başlamıştı. Fındık işçilerinin maliyetlerinin bu sene ilçemizde 600 TL ile 850 TL arasında olması nedeniyle üretici isyan ederken, üfleme makinesiyle hem zamandan hem de paradan kar ettiler. 


Bu sezon bahçesinde fındık üfleme makinesini kullanan üretici Murat Akman, “Bu makineyi hep sosyal medya reklamlarında görüyor ya da yurt dışında yaşan akrabalarımızdan duyuyorduk. Sakarya bölgesinde fındık hasadı yapan bir tanıdığımız fındığını bu şekilde topladığını söylediğinde neden olmasın diye düşünerek makineyi aldım. Gerçekten de çok kolaylık sağlıyor. Önemli olan bahçeyi güzel temizlemiş olmak. Bu makine ile 3 kişinin yaptığı işi kısa sürede yapabildiğimizi gördük. Yevmiyeci parası zaten toplam fındık parası ediyor. Topladığımız fındığın kar etmesi için artık gözü kararttık.” diye konuştu.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.