SON DAKİKA
Hava Durumu

YÜNLER, YOLLARA SERİLDİ

İlçemizde kışın tüketmek üzere erzakların hazırlanmasının yanı sıra konforu ve sıcaklığı ile vazgeçilmeyen yün temizliği de yapılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
fatsagazetesi.net
YÜNLER, YOLLARA SERİLDİ

Geçmişten günümüze kadar gelen ve keyfini bilenlerin vazgeçemediği yünler yıkandı ve temiz havada kurumaya bırakıldı. Hemen her evde bulunan ve özellikle yaşlılarımızın vazgeçemediği yün yorgan ve yastıkların kışın daha rahat kullanımı için temizliği yapılıyor. 

Genç neslin çok tercih etmediği fakat büyük yaşta ki insanların hem vücudu ısıtması hem de yünün sağlık getirdiğine inanmasından dolayı kullanımı hala hemen her alanda devam ediyor. Kış aylarında özellikle yün yorgan kullanmayı tercih eden vatandaşlar ise yorganın hem daha rahat hem de temiz olması için yünlerini iyice yıkıyor ve güneşli havalarda kurutuyorlar.

Evlerinin çevresi müsait olan ev hanımları leğenlere doldurdukları yünleri bol suda yıkayarak ardından kurumaya bırakıyorlar. En önemlisi kullanımda ve yıkama esnasında yapışan yünleri detaylıca ayırmak olduğunu söyleyen kadınlar hazır yastık ve yorganların sadece gösteriş olarak kullanıldığını vurguladılar.

Haber;İslam DURAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.