SON DAKİKA
Hava Durumu

AK PARTİ’DE ADAYLIK ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Ak Parti’de belediye başkanı adayı olmak için ödenecek ücret beli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
fatsagazetesi.net
AK PARTİ’DE ADAYLIK ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Ali İhsan Yavuz, bu seçimde adaylık aidatı alınmayacağını, onun yerine Gazze’deki vatandaşlar için bağış toplanacağını söyledi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için adaylar belirlenmeye başladı ve seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için çalışmalarına fiilen başladı. Ak Parti bu kapsamda gerçekleştirdiği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu, yerel seçimlere yönelik MKYK’ya yetki verdi.

SON BAŞVURU 17 KASIM’DA

9 Kasım Perşembe günü başlayan aday başvuruları 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Adaylar bu tarih aralığında belediye başkan adayı olmak için başvuru yapabilecek. AK Parti’de ise adayların tanıtılması ve beyannamenin açıklanması 2024 yılı Ocak ayı sonunda bekleniyor. Öte yandan AK Parti yönetimi belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretlerinde değişikliğe gitti. 

YENİ ÜCRETLER BELLİ OLDU

Adaylık ücretleri ise şu şekilde açıklandı; Büyükşehir belediye başkan aday adayları 50 bin TL, İl belediye başkan aday adayları 30 bin TL,?İlçe belediye başkan aday adayları 20 bin TL, Belde belediyeleri 10 bin TL, Büyükşehir meclis üyesi 10 bin TL, İl genel meclis üyesi 5 bin TL, Öte yandan kadın adaylardan ücretin yarısı alınırken engelli adaylardan ise ücretin dörtte biri alınacak.

Haber: Müjdat Hülür

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.