SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN COŞKUN O İDDİALARA CEVAP VERDİ!

Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun ilçede Dörtkardeşler Mevkiinde bulunan taşınmaz ile ilgili olarak ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
BAŞKAN COŞKUN O İDDİALARA CEVAP VERDİ!

Başkan Coşkun belediyenin almış olduğu Meclis Kararı ile ilgili maksatlı ve yanlış bilgileri paylaşanlarla ilgili hukuki işlem başlattıklarını ifade etti. 

Konuyla ilgili Başkan Coşkun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda: “İlçemiz Dörtkardeşler Mevkiinde bulunan 1417 ada 12 parsel numaralı taşınmaz ile ilgili olarak farklı sosyal medya hesaplarında bazı kişiler tarafından Belediyemizin almış olduğu Meclis Kararı ile ilgili maksatlı ve yanlış bilgiler paylaşılmıştır. Konu ile ilgili olarak Belediyemizin resmi ve doğru açıklaması aşağıdaki şekildedir; ‘Sosyal medyada yapılan açıklamalarda alanın 15 bin m² olduğu ve tamamının Gürgentepe Belediye Başkanlığına ait olduğu söylenmektedir. Bu bilgi tamamen yanlıştır. Söz konusu taşınmaz Belediyemizin 2/B kapsamında kullanımında olan ilçemiz Dörtkardeşler mevkiinde 1417 ada 12 parsel numaralı taşınmaz 4320.36 m² dir. Maliye Hazinesi adına tescilli olup, tapu kütüğünün muhdesat hanesinde ‘’1978 yılından beri Gürgentepe Belediyesinin Kullanımındadır’’ ibaresi olup, taşınmaz Gürgentepe Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine ait olmayıp 2/B satışlarının yapılması ve Belediyemizden satış bedeli ödenmesi halinde Belediyemiz Tüzel Kişiliğine geçecektir. Ancak, Belediyemizin bu araziyi alacak bir bütçesi yoktur. Aksine belediyemizin yaklaşık 16 milyon 500 bin TL borcu bulunmaktadır.” dedi. 

“KULLANIM HAKKI MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE”

Coşkun söz konusu parsel üzerinde ilçede yapılması planlanan Doğalgaz Depolama Alanı olarak talep edildiğini Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihale aşamasında olduğu ve söz konusu alanın Doğalgaz Depolama Alanı olarak kullanıma uygun olmadığı görüşünün bildirildiğini ifade ederek: “İlçemizde yapılması planlanan tekstil fabrikasının yapılması ve ilçemize istihdam sağlanması amacı ile Maliye Hazinesine ait olan 1408 ada 14 parsel numaralı 2992.26 m2 lik taşınmazın alanı yetersiz olduğu ve yatırımın iki parselin toplam alanına kurulması gerektiğinden, 1417 ada 12 parsel numaralı taşınmaz üzerinde şerh olduğundan, Milli Emlak Müdürlüğü tapuda üzerinde şerh olan taşınmazlarda ihale ve kiralama işlemi yapamadığından, Gürgentepe Belediye Başkanlığı tarafından 1417 ada 12 parsel numaralı taşınmaz üzerindeki şerh kaldırılarak ilçemize iş istihdamı sağlanması amacıyla ve belediyenin olanakları ile herhangi bir yatırım yapılamadığından ticari faaliyet yapılması ve istihdam sağlanması amacıyla Milli Emlak Müdürlüğüne ait araziden kullanım hakkımızdan feragat edilmiştir.” diye konuştu. 

“AMAÇ İSTİHDAM SAĞLAMAK, İŞSİZLİĞİ AZALTMAK”

Başkan Coşkun yapılan işin, ilçedeki işsizliği yenmek için yatırımcıların önünü açmaktan ibaret olduğunu ifade ederek: “Yine Söz konusu arazi üzerinde Ordu Milli Emlak Müdürlüğü tekstil kurulması amacıyla ihale sürecini başlatmış olup, bu ihaleye tüm yatırımcıların katılması mümkündür. Belediyemizin bu arazi üzerinde amacı ilçemize istihdam sağlamak ve işsizliği azaltmaktır. Söz konusu haberlerde geçen yanlış ve kasıtlı bilgileri yayıp yurttaşlarımızın kafasında kuşku oluşturan kişiler hakkında dava açılması hususunda avukatımıza gerekli talimat verilmiştir.“ açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.