SON DAKİKA
Hava Durumu

BU İDDİALAR BİR MANİPÜLASYONDUR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yapılan iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
BU İDDİALAR BİR MANİPÜLASYONDUR

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı" iddialarının bir manipülasyon olduğunun altı çizildi. 
Merkez tarafından konu ile yapılan açıklamada, paylaşılan görüntülerin ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı” iddialarının yıllardır dolaşımda olduğu ve olan ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla tekrar gündeme getiren iddiaya dayanak gösterilen görüntülerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça bir manipülasyon yapıldığı belirtildi.


Sosyal medya hesaplarında konuya ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, şu açıklamaları kaydetti; 
“İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League - ADL) tarafından verilen “Umursama Cesaret Ödülü”, Holokost (Yahudi Soykırımı) sırasında Yahudilerin kurtarıcılarını onurlandırmak için verilen bir ödüldür.
Dolayısıyla 2005 yılında bu ödülün takdimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına değil, Holokost sürecinde (1933-1945) bazı Yahudileri soykırımdan kurtaran Türk diplomatlar adına yapılmıştır.
2014 yılında da tartışmaya konu olan görüntülerle ilgili Türk basınına konuşan ADL yetkilileri, "Biz bu takdir plaketini Başbakana teslim ettik; ama bu plaket aslında bugün hayatta olmayan Türk diplomatların anısına verildi." açıklamasında bulunmuştur.
Ödüle 2011 yılında, 2. Dünya Savaşı sırasında asker olan Polonyalı diplomat Jan Karski'nin adı verilmiştir”

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.