SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'Lİ ADAY: “FİLİSTİN DAVASI İSLAM DAVASI DEĞİLDİR”

CHP 28’inci Dönem Tokat Milletvekili Aday Adayı Coşkun Tonkal, Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşa değinerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
fatsagazetesi.net
CHP'Lİ ADAY: “FİLİSTİN DAVASI İSLAM DAVASI DEĞİLDİR”

Genç, yaşlı, çocuk demeden 7 Ekimden bu yana binlerce masum sivilin İsrail’in bombardımanında öldürüldüğü savaşa dair, Cumhuriyet Halk Partisi 28’inci Dönem Tokat Milletvekili Aday Adayı Coşkun Tonkal, “Bu bir diri dava değil, milli bir davadır. Bizler tarihte Filistin için Hıristiyan ordusuyla savaştık. O zaman yanımızda değillerdi. Ermenistan, Azerbaycan savaşında Filistin Ermenistan’ın yanında olmuş, İsrail ise Ermenistan’ın yanında olmuştur” diyerek olayı farklı açıdan değerlendirdi.

TONKAL: “HALİMİZ İTTEN BETER AMA KEYFİMİZ PAŞADA YOK”

İsrail’in Gazze şeridinde binlerce bombardıman uyguladığı savaşa değinerek ülke olarak öncelik kendi sorunlarımızın  çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun Tonkal, “Filistin davası İslam davası değildir. Filistin davası Türk Milletinin davası değildir. Bu dava Arapların davasıdır. İsrail Filistinli Araplardan satıl aldığı topraklarla kurulmuştur. Filistin Kurtuluş Örgütünün içinde, Filistinli olup Hıristiyan’da var, Ateist ve Müslüman olanlarda var. Bu bir diri dava değil, milli bir davadır. Bizler tarihte Filistin için Hıristiyan ordusuyla savaştık. O zaman yanımızda değillerdi. Ermenistan, Azerbaycan savaşında Filistin Ermenistan’ın yanında olmuş, İsrail ise Ermenistan’ın yanında olmuştur. Bizler İsrail-Filistin savaşında taraf olmamalıyız ve bunu kaşıyan insanları da ciddiye almamalıyız. Şaibeli bir örgüt var ortada, oda Hamas İsrail’e mi hizmet ediyor yoksa Filistin’e mi bunu netleştirmek gerekiyor. Bizim ülke olarak alabileceğimiz tavır politika olup, savaşı bizlere sıçratmaya çalışanlara karşı tavrımızı net koymalıyız. Bizim ülke olarak durumumuz ve halimiz itten beter ama keyfimiz paşada yok durumudur. Kısacası önce kendi sorunlarımızı çözmeliyiz” dedi.

Haber: Ümit Güngör

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.