SON DAKİKA
Hava Durumu

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RANTSAL DÖNÜŞÜME ÇEVİRMEYİN”

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin eski otogar alanında yaptığı kentsel dönüşüm çalışmasına tepki göstererek “Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme dönüştürmenin gereği yok” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RANTSAL DÖNÜŞÜME ÇEVİRMEYİN”

Şanlıtürk, eski otogar alanındaki projenin içine sinmediğini ifade ederek; “Bu yanlıştan halen dönebiliriz” dedi. Ordu Şehir Hastanesindeki çalışmalarla ilgili Şanlıtürk, Ordu Şehir Hastanesi açıldığında yıkılması planlanan Ordu Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırması ve İl Sağlık müdürlüğü gibi arazilerin ranta teslim edilmeden sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 

“ARAZİLERİMİZİ RANTA KURBAN ETMEYELİM”

Ordu’da ciddi bir trafik ve yaya akışı olacağınI ifade eden Şanlıtürk, mevcuttaki hastanelerin yerine de yine ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarının yapılması gerektiği kaydetti. Şanlıtürk bu çalışmaların yapılmaması durumunda bu arsaların ranta kurban gidebileceğine söyledi. Şanlıtürk: “Ordu şehir hastanesi konusunda Ordu Devlet Hastanemiz ve eğitim araştırma hastanemizin 748 yatak kapasitesi var toplamda. Şehir hastanesi 900 yataklı ve ilave yasaklarla birlikte 1500’e kadar sayısı arttırılabiliyor. Bizim Devlet hastanemizin, İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Eğitim Araştırma hastanemizin arsası Sağlık Bakanlığına ait. Bu arsaları da sahip çıkmamız lazım. Yine Şehir Hastanesi yapılınca bu arsaları da ikinci üçüncü basamak sağlık hizmeti veren hastane poliklinikleri yapmamız lazım.” şeklinde konuştu. 

“BU YANLIŞTAN DÖNEBİLİRİZ”

Şanlıtürk eski otogar arazisinde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak; “Kentsel dönüşüm ayağına, kentsel dönüşüm adı altında buraları kaçırmamamız lazım. Bu açık alanlarımızı ranta kurban etmememiz lazım. Büyükşehir Belediyesi eski otogarı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etti ama benim de içime sinmedi. Ordu bunu kaldırmaz. Halen dönebiliriz bu yanlıştan. Orada kentsel dönüşümü ranta dönüşüme dönüştürmenin gereği yok. Kentsel dönüşüm görmemiş Ordu’ya bu konuları kentsel dönüşüm diye yutturmayın” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.