SON DAKİKA
Hava Durumu

“ORDU’YU KÜÇÜK DEVLET OLARAK GÖRÜYORUM”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
“ORDU’YU KÜÇÜK DEVLET OLARAK GÖRÜYORUM”

Başkan Güler toplantı’da göreve geldikleri 4,5 yıllık süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güler Ordu’nun coğrafi ve doğal zenginlikleri bakımından küçük devlet olarak gördüklerini ifade etti.
“ORDU’NUN TEMEL SORUNU HEYALAN”
Ordu’nun en önemli sorununun heyelan olduğunu kaydeden Başkan Güler, “Heyelanların önüne geçebilmek için dereler başta olmak üzere her derede bir iş makinası hazırda bekletilmektedir. Aldığımız önlemler sayesinde sel afetinin önüne geçmiş olacağız” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANLARI HİZMET İÇİN VARDIR”
Başkan Güler Belediye Başkanlarının hizmet için var olduklarını kaydederek; “Kimseyi ayırt etmeden, herkese eşit hizmetlerimiz anlayışı etrafında devam etmektedir. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde de yer ve mekan ayırt etmeden en uygun ve işe yarar nere varsa o hizmeti ilimize kavuşturma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.
“FERRERO AYAĞIMIZA GELDİ”
ORTAR şirketi olarak fındık fiyatları ile ilgili Rekabet Kurumuna başvuru yaptıklarını belirten Başkan Güler yabancı tekel firmanın ayaklarına gelerek görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Yapılan görüşme neticesinde yabancı firma fiyat artımı yapmak zorunda kaldı. Fiyatları 95 liraya yükseltmelerini sağladık. Lisanslı depo alanında da 20 bin ton şuanda Büyükşehir olarak lisanslı depomuzu Ordu’ya kavuşturduk.” ifadelerine yer verdi.
“AZ LAF ÇOK İŞ”
Güler az lafla çok iş yaptıklarını söyleyerek; “Bizim amacımız Ordu’nun bir marka ve modelini ortaya koymaya çalışıyoruz. Sloganımızda olduğu gibi Düşünen Ordu, Üreten Ordu ve Yarışan Ordu modelini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız hizmette yarışmak. Ordu’nun kültürel ve doğal zenginliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.”
“TRABZON’DAN ÖNCE ORDU VARDI”
Ordu’nun Trabzon’dan önce varolduğunu kaydeden Güler, “Ordu’nun çok derin tarihi geçmişi vardır. Önemli olan bu tarihi gün yüzüne çıkarıp Ordu turizmine kazandırmamız lazım. Baktığımız zaman birçok ilçede kalelerimiz var. Olması güzel birşey ama en önemlisi bunu Ordu’ya kazandırmak ve insanların hizmetine sunmamız gereklidir”

Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.