SON DAKİKA
Hava Durumu

TORUN; “MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun ile İl Başkanı Bülent Akpınar ve Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İlçe Başkanları, STK Temsilcileri, İl ve İlçe yöneticileriyle 24 Saat Eğitim Maratonu üzerine basın açıklamasına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
TORUN; “MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Programla ilgili Milletvekili Torun; “Bütün evlatlarımız laik, çağdaş, erişilebilir ve kaliteli bir eğitim almayı hak ediyor. Atamızdan miras kalan muasır medeniyetlerin üzerine çıkma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz!” dedi. 

Altınordu ilçesi Tahıl Pazarı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İl Başkanı Bülent Akpınar eğitim sistemindeki sorunlara değinerek; “Eğitim konuşmak için ne 24 saat, ne de 48 saat yeterli değil. Eğitim sistemimiz maalesef çağdaş, laik, bilimsel ve kamusal bir hizmet anlayışına sahip değil. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz eğitimde yaşanan eksikliklerden muzdarip. Ülkemizin en dertli ve eksik alanı eğitimdir. Gün geçtikçe eğitim alanındaki bu sorunlar ve yanlışlıklar devam etmekte, ettirilmeye çalışılmaktadır." diye konuştu. 

“ÜLKEMİZDEKİ EĞİTİM BALTALANMAKTADIR”

İktidarın eğitim politikalarını eleştiren Başkan Akpınar; “AK Parti iktidarı, bilerek ve isteyerek ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş ve piyasalaştırılmıştır. Köy okulları ve yatılı okullar kapatılmış, çocuklarımız kilometrelerce uzaklardaki okullara, taşımalı eğitime mecbur edilmiştir. Deprem bölgelerindeki çocuklarımız hala birleştirilmiş okullarda eğitim görmekte ve 20 metrekarelik konteynerlerde ailecek yaşamaya devam etmektedir." şeklinde konuştu. 

“BİLİMSEL VERİLERE KARŞI ÇIKMAKTADIR”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde eleştiride bulunan Akpınar; “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne bilimsel verilerle karşı çıkmaktayız. Bu program, ihtiyaç analizi yapılmadan hazırlanmıştır, eğitim programları geliştirme ilkelerine ve akademik etik kurallarına uygun değildir. Ayrıca, program çerçevesinde hazırlanacak ders içerikleri ve materyallerinin geliştirilmesi için yeterli süre verilmemiştir ve pilot çalışmalar yapılmadan uygulamaya konmak istenmektedir." ifadelerine yer verdi. 

“MÜLAKATLAR ÖLÇME ARACI DEĞİLDİR”

Mülakatların, yüksek standartları olan bir ölçme aracı olmadığını kaydeden Akpınar; “2002 yılında 68 bin olan atanmamış öğretmen sayısı AK Parti iktidarında 1 milyona yükseltilmiştir. Öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışmakta, eğitim mesleği itibarsızlaştırılmaktadır. Mülakatlar, yüksek standartları olan bir ölçme aracı değildir. İktidar, öğretmenlerimizi kendi amaçları doğrultusunda elemeye devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim sisteminin her alanındaki tahribatı dile getirmeye ve çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi AK Parti’nin karanlığından korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim hakkı, kamusal bir hizmet olarak korunmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.