SON DAKİKA
Hava Durumu

TORUN: “ONLAR ZENGİN OLDU, BİZ HASTA OLDUK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nde maden arama çalışmalarına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
TORUN: “ONLAR ZENGİN OLDU, BİZ HASTA OLDUK”

Torun, yaylasının doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin maden kartelleri tarafından yağmalanmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Fatsa’da yaşananların tekrar edilmemesi ve hangi kurum olursa olsun karşısına dikileceklerini ifade eden Torun: “Birlikte olursak, hep beraber olursak başarırız. Yaylalarımıza ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım. Yerin üstü altından değerlidir." dedi.

Torun yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Eğer içinde bulunduğumuz durumun farkına varmazsak yarın çok geç olacak. Bakın Fatsa’da aynısını yaptılar. İlişte birçok yerde aynısını yaptılar. Önce 'bir bakacağız' dediler, sonra 'açmayacağız' dediler. Hepsi siyanürle altın aradı. Siyanürü bize bıraktılar, altınını aldılar ve kaçtılar. Onlar zengin oldu, biz hasta olduk. Bunu unutmayın," diye konuştu.

“YAYLALARIMIZI ALTIN MAFYALARINA PEŞKEŞ ÇEKMEYECEĞİZ”

Perşembe Yaylası ile ilgili büyük oyun oynandığını kaydeden Milletvekili Torun: "Şu anda çok önemli bir tehditle karşı karşıyayız, bunun farkına varın. Burada çok önemli bir oyun oynanıyor. Sanki Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak gibi düşünülüyor ama tam tersi. Buradan altın çıksa bile bize kalmayacak. Yabancı karteller götürecek, bize sadece hastalık ve bozulmuş doğa kalacak. Bu güzel geleneği yok etmek, suyumuzu ve havamızı kirletmek yetmedi mi? Aybastı sürekli göç veriyor, yaylasını da yabancılara terk etmek istemiyoruz. Bugün terk etmedik, yarın da terk etmeyeceğiz. Yaylalarımızı yabancı kartellere, altın mafyasına asla peşkeş çekmeyeceğiz," şeklinde konuştu.

“BİRLİK OLURSAK BAŞARIRIZ”

Perşembe Yaylası için mücadelelerine devam edeceklerini belirten Torun: "Burada büyükşehir mi büyükşehir, bakanlık mı bakanlık, hangi kurum olursa olsun karşısına dikileceğiz. Birlikte olursak, hep beraber olursak başarırız. Yaylalarımıza ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım. Yerin üstü altından değerlidir." ifadelerine yer verdi.

“KARLI OLDUĞU İÇİN SİYANÜR KULLANIYORLAR”

Torun maden çıkarımında ekonomik olduğu için siyanür kullanıldığını ifade ederek: ”Siyanürle yapmayacağız diyorlar ama ekonomik hale gelmesi için siyanür kullanıyorlar. Bu altın madenleri yeni bulunmadı, coğrafya kitaplarında bile vardı. Ancak işletmesi pahalı olduğu için açılmıyordu. Şimdi ucuz işletmecilik ve siyanürle altın çıkarmak karlı olduğu için bunu yapıyorlar. İnsan hayatını hiçe sayıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.