SON DAKİKA
Hava Durumu

RAGBİ'DE FATSA'NIN KIZLARI 2. OLDU

Ordu'da düzenlenen Plaj Ragbi Turnuvası'nda Fatsa Cesur Yürekler Akademi SK, ikinci oldu...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
RAGBİ'DE FATSA'NIN KIZLARI 2. OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Kültür Sanat Festivali kapsamında Plaj (Beach) Ragbi Turnuvası, Ordu Akyazı Su Sporları Plajı'nda gerçekleştirildi. Kızlarda Bafra 1. olurken,
antrenörlüğünü Faruk Bozyurt'un, takım kaptanlığını Feride Yıldız'ın yaptığı Fatsa Cesur Yürekler Akademi SK ikinci oldu. Turnuvanın üçüncüsü Çarşamba oldu.
Ordu ilinde ilk kez düzenlenen turnuvaya 130 sporcu katıldı. 

Ragbi Nedir?

Ragbi, sertlik, hız, taktik ve dayanıklılık gerektiren bir oyundur. Ragbi, genellikle 15 veya 7 oyuncu ile oynanan iki farklı şekilde gerçekleştirilir.
15'li ragbi, tam takım sayısıyla oynanan ve daha taktiksel olan bir versiyondur. 7'li ragbi ise daha hızlı ve dinamik bir oyundur, takımlar yedi oyuncuyla oynar ve daha küçük bir sahada gerçekleştirilir.
Ragbi oyunu, topun ileri doğru paslaşmalarla taşınması ve koşarak ilerlemesiyle oynanır. Oyuncular topu el ile taşır ve aynı zamanda topu paslaşarak takım arkadaşlarına aktarır. Rakip takımın oyuncuları tarafından engellenmeye çalışılırken, gol çizgisine yaklaşmaya çalışılır.
Oyuncular, rakiplerini taklit etmek ve onlara engel olmak için farklı taktikler kullanır. Oyun, hücum ve savunma arasında sürekli bir geçişle devam eder.

Haber Zafer Akbaş

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.