SON DAKİKA
Hava Durumu

AH O KÖPRÜ ŞİMDİ OLSAYDI

Ilıca mahallesi ile Kayaköy arasında Çatak Bağdatlıoğlu küme evleri mevkiinde bulunan ancak 2016 sel felaketinde yıkılan tarihi Kıran köprüsü şimdi fotoğraflarda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
AH O KÖPRÜ ŞİMDİ OLSAYDI

Kıran Köprüsü şimdi olsaydı doğa fotoğrafçıları gelin damat dış mekan fotoğrafçıları Ilıca Kayaköy arasını su yolu yaparlardı. 
Vatandaşlar tarihi köprülerin, geçmişle günümüz arasında bir bağlantı sağladığını belirterek, "Onlar sadece taş ve ahşap yapılar değildir, aynı zamanda bir toplumun, bir zamanın ve bir kültürün yansımasıdır. Bu nedenle, bu tür tarihi yapıları korumak ve yeniden inşa etmek, gelecek nesillere mirasımızı aktarmamızın önemli bir parçasıdır. Ancak, bu kayıp bize doğanın gücünü ve insan müdahalesinin sınırlarını hatırlatıyor. Sel felaketleri gibi doğal olaylar, insan yapımı tarihi yapıları ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakabilir. Bu tür durumlarda, önleyici tedbirler almak ve restorasyon projelerini desteklemek daha önemli hale gelir.Umarız gelecekte benzer projelerle bu tür önemli mirası yeniden inşa etme fırsatları doğar ve tarihi Kıran Köprüsü gibi güzellikler tekrar hayat bulur. Bu, hem kültürel mirasımızı koruma hem de doğa ile uyum içinde yaşama isteğimizin bir ifadesi olacaktır." dediler.

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.