SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU’YA 6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!

Deprem riski en düşük iller arasında gösterilen Karadeniz Bölgesi ile ilgili Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ordu’nunda içerisinde bulunduğu illere 6.6 büyüklüğündeki depreme karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
ORDU’YA 6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!

Bektaş: “Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop 6.6 büyüklüğündeki bir depreme hazır olacak. Devletin verdiği resmi belgelere itibar etmemiz lazım. Bilim insanlarının söylemleri kafa karıştırıyor. Halkın da kafasını karıştırıyor.” dedi. 
Deprem riskine karşı güvenli iller arasında gösterilen Ordu bu defa 6,6 büyüklüğünde oluşabilecek depreme karşı uyarıldı. Depremle alakalı bilgi kirliliği yaşandığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Bektaş, "Trabzon, bazı bilim insanlarına göre 5 büyüklüğünde depremden fazla deprem yaşayamaz düşüncesi doğru değil. 2012'de Karadeniz'den uzanan Trabzon fayı üzerinde 5'ten büyük deprem biz yaşadık zaten. Yine Karadeniz fayı, 1968'de Sinop'ta 6.6 büyüklüğünde bir depremi zaten oluşturdu. Dolayısıyla devlet de bize ne diyor? '6.6 büyüklüğünde bir depreme hazır olun'. Kim hazır olacak? Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop herkes, 6.6 büyüklüğündeki bir depreme hazır olacak. Devletin verdiği resmi belgelere itibar etmemiz lazım. Bilim insanlarının söylemleri kafa karıştırıyor. Halkın da kafasını karıştırıyor. Ama devlet bunu bildiği için bir bilim konseyi oluşturuyor. O bilim konseyi bir deprem tehlikesi haritası hazırlıyor. Onu da devlet resmi gazetede onaylıyor ve yayınlıyor. Türkiye'de herkes bu resmi haritaya uymak zorunda" ifadelerini kullandı.
Haber: Müjdat Hülür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.